Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de ciboulette fraîche
- 1 tranche de jambon épaisse (150 g)
- 900 g d'eau
- 1 cube de bouillon de poule
-
200
g de grains de maïs surgelés
lub 200 g de grains de maïs en conserve, égouttés - 2 c. à soupe rases de fécule de maïs diluée dans 1 c. à soupe d'eau
- 2 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- sauce de soja (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 723 kJ / 173 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Crème de pois chiches au lard
30 min
Soupe d'alpage
40 min
Avgolemono (soupe grecque œuf-citron)
35min
Soupe à l'ail
40 min
Soupe de poulet à l'estragon
25min
Corn chowder maïs et lard
40 min
Soupe crémeuse de maïs à la dinde
50min
Crème de maïs au cumin
30 min
Chowder à la dinde
25min
Soupe mexicaine du placard
25min
Velouté de poulet à la noix de cajou
30 min
Soupe de maïs, haddock et pommes de terre
35min