Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 2 czubate łyżeczki cukru
- 200 g wody mineralnej, niegazowanej
- 4 jajka
- 300 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej słonecznikowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1825 kJ / 436 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki kawowe
1h
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1h 30min
Placki z serkiem
45min
Placki jaglane z jabłkami
30min
Jagodowe kluski leniwe
50min
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1h 20min
Racuchy z jabłkami
35min
Placki z amarantusa i banana
55min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55min
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1h 20min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1h 45min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h