Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki jabłkowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g jabłek pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 czubate łyżeczki cukru
-
200 g wody mineralnej, niegazowanej
-
4 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
olej słonecznikowy do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
74 mg
Białko
14 g
Kalorie
1825 kJ /
436 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Placki z amarantusa i banana
55min
Gofry owsiane
45min
Bułeczki mleczne bez mąki
45min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Naleśniki w paski
1h 15min
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1h 20min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1h
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1h 45min
Naleśniki kawowe
1h
Placki jaglane z jabłkami
30min