Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
TM6 TM5

Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym

4.3 (1.1K ocen)

Składniki

  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • oliwa z oliwek, do zamarynowania kurczaka
  • przyprawy, do smaku, np. do kurczaka, curry, papryka mielona, sos sojowy
  • 1000 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 g ryżu długoziarnistego, typu parboiled

Sos brzoskwiniowy

  • 300 g brzoskwiń, z puszki, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 2 - 3 łyżki musztardy, np. delikatesowej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2110 kJ / 504.3 kcal
Białko
32.6 g
Węglowodany
51.5 g
Tłuszcz
18.1 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Błonnik
2 g
Sód
472.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy