
Urządzenia i Akcesoria
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki500 g
-
oliwa z oliwek do zamarynowania kurczaka
-
przyprawy do smaku, np. do kurczaka, curry, papryka mielona, sos sojowy
-
wody1000 g
-
soli½ łyżeczki
-
ryżu długoziarnistego typu parboiled200 g
Sos brzoskwiniowy
-
brzoskwiń, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki300 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
musztardy np. delikatesowej2 - 3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
504.3 kcal /
2110 kJ
Białko
32.6 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
51.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
472.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Kurczak w sosie śliwkowym
1 godz.