
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego
- 500 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1843.2 kJ / 440.3 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Schab duszony w sosie
50min
Schab z kiszoną kapustą
50min
Gulasz z udźca indyka
1h 25min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 Min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1h 55min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min