
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, świeżego1 łyżeczka
-
cukru (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (1 x 3 cm)500 g
-
czarnych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281.8 kcal /
1178.9 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
661.4 mg