
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego
- ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
- 500 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
- 80 g czarnych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 281.8 kcal / 1178.9 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 661.4 mg