Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Wolke
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
9 Stücke
Składniki
Vorteig
-
Wasser (lauwarm)50 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)60 g
Roggensauerteig
-
Wasser70 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)5 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96050 g
Quellstück
-
Wasser50 g
-
Dinkelflocken50 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
frische Hefe5 g
-
Dinkelmehl Type 630 oder 700250 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten50 g
-
Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)3 - 4 TL
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Butter10 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 9 Stücke
Białko
56 g
Kalorie
7091 kJ /
1727 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
31.6 g
Węglowodany
310 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min