Dinkel-Wolke

Dinkel-Wolke

4.5 78 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
9 Stücke

Składniki

Vorteig
  • Wasser (lauwarm)
    50 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    60 g
Roggensauerteig
  • Wasser
    70 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    5 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    50 g
Quellstück
  • Wasser
    50 g
  • Dinkelflocken
    50 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
    200 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Dinkelmehl Type 630 oder 700
    250 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    50 g
  • Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
    3 - 4 TL
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Butter
    10 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 9 Stücke

Białko 56 g
Kalorie 7091 kJ / 1727 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 31.6 g
Węglowodany 310 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...