Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Äpfel, unbehandelt, sehr reif und saftig (siehe Tipp)
- 150 g Wasser (ca. 30°C)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 750 kJ / 179 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabatta
17 Std.
Schweizer Rustico
25h 20 min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Oberländer
14h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Sauerteigpulver
24sa 10 dk
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Buttermilchbrot
18 Std.
Wachauer Laberl
15h 20min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Kommissbrot
15h 30min