Kürbisbrote mit Kirschen

Kürbisbrote mit Kirschen

4.5 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 15 godz. 40 min
2 Stück

Składniki

Weizensauerteig
  • Wasser
    150 g
  • Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
    15 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    150 g
Vorbereitung
  • Wasser
    400 g
  • Kürbisfleisch (z.B. Hokkaido oder Butternut, siehe Tipp), in Stücken
    180 g
Quellstück
  • Kirschen, getrocknet
    50 g
    50 g Cranberrys, getrocknet
  • Wasser zum Einweichen
    30 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    170 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    100 g
  • Honig
    20 g
  • Salz (ca. 15 g)
    2 ½ TL

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 36 g
Kalorie 5334 kJ / 1323 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 17.4 g
Węglowodany 263 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...