Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Vorbereitung
- 400 g Wasser
- 180 g Kürbisfleisch (z.B. Hokkaido oder Butternut, siehe Tipp), in Stücken
Quellstück
-
50
g Kirschen, getrocknet
lub 50 g Cranberrys, getrocknet - 30 g Wasser zum Einweichen
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 170 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 20 g Honig
- 2 ½ TL Salz (ca. 15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 5334 kJ / 1323 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 263 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 17.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Oberländer
14 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Buttermilchbrot
18h
Möhren-Körner-Brote
15hod.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min