Urządzenia i Akcesoria
Fougasse
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
3 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser150 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
-
Anstellgut (Weizensauerteig)15 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten210 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Olivenöl15 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
18 g
Kalorie
2653 kJ /
400 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
122 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Ciabatta
17 godz.
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Rustikale Brote, gefüllt
23 godz.
Baguettes Rustica
15 godz.
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Vinschgerl
14 godz.
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Baguettes
15 godz.