![Kommissbrot Kommissbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b51f98bf-5975-447f-94a9-b2aecaef1fb4/Derivates/7dbb6938-5dfb-4518-b696-f63443336102.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 330 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 255 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- 180 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 250 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 40 g Zuckerrübensirup
- 3 TL Salz (15-18 g)
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 783 kJ / 194 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilchbrot
18 Std.
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45 min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Roggensauerteig
96hod. 20min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min