Urządzenia i Akcesoria
Kommissbrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
15 Scheiben
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser330 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)15 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960255 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten180 g
-
frische Hefe10 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)300 g
-
Zuckerrübensirup40 g
-
Salz (15-18 g)3 TL
-
Kümmel, gemahlen1 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
783 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 godz. 10 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min