Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Haltbarmachen von Sauerteig
- 200 g Sauerteig (siehe Tipp)
- 300 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1081 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Gerstenbackmalz
50 Std. 50 Min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Gewürzbrot
16u. 30min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Kommissbrot
15h 30min
Zwirbel-Graubrot
16u.
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 godz.