![Wurzelbrote, gefüllt Wurzelbrote, gefüllt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B7F5A60B-9BFF-45CD-A0F8-D33AB1AEDD63/Derivates/9073f5ae-27f4-444c-97be-69e3b705caba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 250 g Wasser, kalt
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Hartkäse (z.B. Bergkäse), in Stücken
- 30 g Oliven, entsteint, halbiert
- 50 g Walnusshälften, grob gehackt
- Wasser zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4891 kJ / 1201 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 185 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16u. 45min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Dinkel-Wolke
16u. 30min
Apfel-Weizensauerteig
48u. 20min
Möhren-Körner-Brote
15u.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14u. 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Vinschgerl
14h
Wachauer Laberl
15u. 20min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min