Rustikale Brote, gefüllt

Rustikale Brote, gefüllt

4.6 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 23 godz.
2 Stück

Składniki

Weizensauerteig
  • Wasser
    150 g
  • Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
    10 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    150 g
Hauptteig
  • Wasser kalt
    250 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    350 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Öl zum Einfetten
Füllung und Fertigstellung
  • Hartkäse (z.B. Bergkäse), in Stücken
    50 g
  • Oliven entsteint, halbiert
    30 g
  • Walnusshälften grob gehackt
    50 g
  • Wasser zum Bearbeiten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 38 g
Kalorie 4891 kJ / 1201 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 11 g
Węglowodany 185 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...