Urządzenia i Akcesoria
Möhren-Körner-Brote
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz.
8 Stück
Składniki
Quellstück
-
Kürbiskerne50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
Salz (ca. 5 g)1 TL
-
Wasser40 g
Weizensauerteig
-
Wasser200 g
-
Anstellgut (Weizensauerteig)10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700200 g
Hauptteig
-
Sonnenblumenkerne20 g
-
Haferflocken20 g
-
Kürbiskerne30 g
-
Möhren (Karotten), in Stücken110 g
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten150 g
-
frische Hefe5 g
-
Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)100 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten140 g
-
Salz (ca. 5 g)1 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
1326 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min