Möhren-Körner-Brote

Möhren-Körner-Brote

4.5 66 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz.
8 Stück

Składniki

Quellstück
  • Kürbiskerne
    50 g
  • Sonnenblumenkerne
    50 g
  • Salz (ca. 5 g)
    1 TL
  • Wasser
    40 g
Weizensauerteig
  • Wasser
    200 g
  • Anstellgut (Weizensauerteig)
    10 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    200 g
Hauptteig
  • Sonnenblumenkerne
    20 g
  • Haferflocken
    20 g
  • Kürbiskerne
    30 g
  • Möhren (Karotten), in Stücken
    110 g
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    100 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
    140 g
  • Salz (ca. 5 g)
    1 TL
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 12 g
Kalorie 1326 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...