Urządzenia i Akcesoria
Zwirbel-Graubrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
1 Stück
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser330 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)15 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960255 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt220 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700255 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten210 g
-
Salz (ca. 15 g)2 ½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
69 g
Kalorie
10363 kJ /
2574 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
45.6 g
Węglowodany
504 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min