Zwirbel-Graubrot

Zwirbel-Graubrot

4.4 119 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
1 Stück

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser
    330 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    15 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    255 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser kalt
    220 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    255 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    210 g
  • Salz (ca. 15 g)
    2 ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 69 g
Kalorie 10363 kJ / 2574 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 45.6 g
Węglowodany 504 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...