Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 330 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 255 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 220 g Wasser, kalt
- 255 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 210 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 ½ TL Salz (ca. 15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 10363 kJ / 2574 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 504 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 45.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oberländer
14h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Buttermilchbrot
18 Std.
Wachauer Laberl
15h 20min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Kommissbrot
15h 30min