Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 eggplant (approx. 500 g), cut into slices (0.5-1 cm thickness)
- salt, for sprinkling
- 200 g dried red lentils
- filtered water, for soaking
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ground black pepper, to taste
Lentil moussaka
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 red onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 400 g canned tomatoes
- 120 g filtered water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried oregano
- ground nutmeg, for sprinkling
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Chilli con tempeh
20 min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Sweet and sour tempeh
50min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Vegan gravy
40min
Vegan mayonnaise
15min
Millet cashew stir-fry
30min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Mixed mushroom burgers
50min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Tofu scramble
25 Min