Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 czerwone papryki (ok. 500 g)
- 4 ząbki czosnku
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 900 g wody
- 1 czubata łyżeczka soli
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 323 kJ / 77 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min
Zupa krem z pora z serem
30 Min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 Min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa krem z warzyw
35 Min