Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek

Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek

3.5 308 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • 700 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 35 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 2.6 g
Kalorie 608.6 kJ / 145.5 kcal
Tłuszcz 6.5 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 20.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...