
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
700 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
35 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
145.5 kcal /
608.6 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska