Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
700 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
35 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.6 g
Kalorie
608.6 kJ /
145.5 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
6.3 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z warzyw
35 min