Wersje kompatybilne
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes, drained
- 250 g water, room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt, to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553.8 kJ / 608 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 48.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 25.6 g
- Sód
- 649.9 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Almond tortillas
1h 30min
Baharat spice mix
5 min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2 godz. 25 min
Buckwheat mushroom tartlets
1h 45min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Lemon and lime polenta cakes
40min
Almond thins
25min
Eggplant with burghul
55min
Tarator (tahini dip)
5 min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10min