![Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip) Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4A719511-135E-492E-8BCC-0CF166F1FD0D/Derivates/06D000E2-1CF8-4048-A76B-CBA5313D869D.jpg)
Wersje kompatybilne
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes, drained
- 250 g water, room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt, to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553.8 kJ / 608 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 48.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 25.6 g
- Sód
- 649.9 mg
Alternatywne przepisy
Muhamara dip
30min
Avocado dressing
10 Min
Coconut matcha panna cotta
3 Std. 50 Min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4 Std. 30 Min
Fennel, date and nut bread
1h 15min
Orange curry dressing
10 Min
Raw apple pie
3 Std. 25 Min
Falafel crackers
40min
Raw chocolate snaps
1 Std. 5 Min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50 Std. 15 Min
Cashew cheddar cheese
3u. 10min
Grilled eggplant dip
2h