Spinach and Carrot Muffins

Spinach and Carrot Muffins

2.6 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pieces

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
    vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • garlic clove
    1
  • orange thin peelings of skin only
    1
  • onions quartered
    80 g
  • carrots cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • fresh baby spinach
    125 g
  • large egg
    1
  • almond milk
    125 g
  • orange juice, freshly squeezed
    40 g
  • wholemeal flour
    300 g
  • chia seeds (see tip)
    35 g
  • baking powder
    1 Tbsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • pumpkin seeds (see tip)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 175 kcal / 732 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 20 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 346 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...