Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 180 g cukinii, obranej, pokrojonej na kawałki
- 30 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 130 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
-
80
g zielonej fasolki mamut, świeżej, pokrojonej na kawałki, bez łyka
lub 80 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka - 450 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 800 g wody
- 700 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 380.4 kJ / 91 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z marchewką (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Purée z mięsa i szpinaku
40min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 Std. 35 Min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Purée z warzyw i mięsa
50min
Purée z warzyw i ryby
45min