
Urządzenia i Akcesoria
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
180 g cukinii obranej, pokrojonej na kawałki
-
30 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
130 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
-
80 g zielonej fasolki mamut, świeżej pokrojonej na kawałki, bez łyka
-
450 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
800 g wody
-
700 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
91 kcal /
380.4 kJ
Białko
12.7 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska