Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta soli
- 100 g wody
- 20 g miodu
-
pestki dyni, prażone, do dekoracji
lub migdały, w płatkach, prażone, do dekoracji -
olej z orzechów laskowych, do polania
lub olej lniany, do polania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy z marchewką
15min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5min
Mus owocowy (dla dzieci)
15min
Kleik z kaszą jaglaną, bananem i mlekiem
25 min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20min
Mus z gruszki i banana
20min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25 min
Mus jabłkowy
15min
Przecier jabłkowo-bananowy z sokiem pomarańczowym
5min
Mus z bananów
10min