Urządzenia i Akcesoria
Mus marchewkowo-jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
300 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
100 g wody
-
20 g miodu
-
migdały, w płatkach, prażone, do dekoracjipestki dyni prażone, do dekoracji
-
olej lniany, do polaniaolej z orzechów laskowych do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
961 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
10 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 Min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 Min
Mus z bananów
10 Min
Mus jabłkowy
15 Min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35 Min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 Min
Przecier jabłkowo-bananowy z sokiem pomarańczowym
5 Min
Mus jabłkowy z marchewką
15 Min
Bezglutenowa owsianka zbożowa z jabłkiem
25 Min
Mus z gruszki i banana
20 Min
Purée z gruszki i banana
10 Min
Purée z marchewki i ziemniaków (dla dzieci)
35 Min