Mus marchewkowo-jabłkowy

Mus marchewkowo-jabłkowy

4.3 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
    300 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta
  • wody
    100 g
  • miodu
    20 g
  • pestki dyni prażone, do dekoracji
    migdały, w płatkach, prażone, do dekoracji
  • olej z orzechów laskowych do polania
    olej lniany, do polania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230 kcal / 961 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...