
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 sztuk
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki pszennej150 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej75 g
-
brązowego cukru75 g
-
mleka250 g
-
oleju słonecznikowego25 g
-
jajka2
-
nasion chia2 łyżki
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
89.8 kcal /
376 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
13.4 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEKĄSKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Muffinki brokułowe z szynką
1 Std.
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 Min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 Min
Muffinki owsiane z morelami
40 Min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 Min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 Std. 25 Min
Muffinki z tuńczykiem
50 Min
Muffinki z ananasem
40 Min
Muffinki marchewkowe z makiem
1 Std.
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 Std.
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 Min
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 Min