Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'amandes, entières, décortiquées
Pâte et riz au lait
- 115 g de sucre
- 250 g de farine
- ¼ c. à café de sel
- 150 g de beurre
- 1 œuf
- 100 g de riz blanc, grain court (p. Ex. Camolino, l'Originario)
- 400 g de lait
- 1 pincée de sel
- 200 g de confiture d'abricots
Garniture
- 2 blancs d'œufs
- 2 pincées de sel
- 75 g de beurre, mou, coupé en morceaux
- 2 jaunes d'œufs
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
Finition
- 2 c. à soupe de sucre glace, pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2889 kJ / 691 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Cake imbibé au citron
1h 30min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Cake aux baies
1h 15 min
Riz au lait et compote de pruneaux
55 min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30 min
Focaccia croustillante
2 Std. 10 Min
Cake tyrolien automnal
1h 20 min
Gâteau de Linz
1h
Cake Mississippi clair
1h 15 min
Gâteau aux carottes
1h 10 min
Cake aux branches
1h 10 min