Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de tomates, séchées
- 440 g d'eau
- 1 ½ sachet de levure sèche
- 750 g farine
- 1 c. à café de sel
- 1 ½ c. à soupe de basilic séché
- du beurre pour la plaque à pâtisserie
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 5884 kJ / 1405 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 283 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 14.6 g
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1 Std.
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 Std. 20 Min
Rouleaux de printemps
55min
Sirop de thé froid
25 Min
Pain au vin rouge et aux noix
15h 30min
Caramels à la crème
2 Std.
Tartare de légumes
25 Min
Escargots noix-cannelle
2h 10min
Barres aux baies
1 Std.
Barres au sésame
30 Min
Fougasse aux olives
2h 20 min
Pain paysan
3u.