Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 20 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler la plaque
- 260 g d'eau, tiède
- 1 c. à café de sucre
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 ½ c. à café de sel
Garniture
- de la farine, pour le plan de travail
- de l'huile d'olive, pour badigeonner
- 1 gousse d'ail
- 2 brins de persil frais, feuilles lavées et essorées
- 1 pincée d'origan séché
- 10 g d'huile d'olive
- 100 - 150 g d'anchois, entiers, frais
- 5 - 6 tomates cerises, coupées en deux
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêtes de coq
24h
Mousse au thon
10min
Cake imbibé au citron
1h 30min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Focaccia sucrée aux noisettes
1h 45min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Tresse russe aux canneberges
3h
Cake tyrolien automnal
1 godz. 20 min
Pain paysan
3h
Cake Mississippi clair
1 godz. 15 min
Focaccia aux tomates
40min