Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit
- 200 g de sucre
- 10 œufs
- 250 g de farine
- ½ sachet de poudre à lever
Garniture et finition de la tourte
- 50 g de sucre
- 500 g de crème
- 100 g d'eau
- 6 feuilles de gélatine ramollies
- 300 g de sirop de fleur de sureau
- 3 c. à soupe de sucre vanillé, maison
- 600 g de yogourt nature, 3,5 % de m.g.
- 400 g de crème acidulée
- 40 g de jus de citron
- 400 g de dés d'ananas en boîte, poids égoutté
Décoration
- 200 g de crème
- 200 g de dés d'ananas en boîte, poids égoutté
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2605 kJ / 623 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pain vaudois à la croix
13 godz. 30 min
Chili con carne
Brak ocen
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Croissants viennois
1h 30 min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Baguette
1 godz. 45 min
Riz au lait et compote de pruneaux
55 min
Tresse russe aux canneberges
3h
Sauce BBQ
20 min
Focaccia aux anchois
1 godz. 45 min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1h 20 min
Cake Mississippi clair
1h 15min