Tourte au sureau et yogourt

Tourte au sureau et yogourt

5.0 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Biscuit
  • 200 g de sucre
  • 10 œufs
  • 250 g de farine
  • ½ sachet de poudre à lever
Garniture et finition de la tourte
  • 50 g de sucre
  • 900 g de crème entière, froide
  • 100 g d'eau
  • 6 feuilles de gélatine ramollies
  • 300 g de sirop de fleur de sureau
  • 3 c. à soupe de sucre vanillé, maison
  • 600 g de yogourt nature 3,5 % de m.g.
  • 40 g de jus de citron
  • 400 g de dés d'ananas en boîte poids égoutté
Décoration
  • 200 g de crème entière, froide
  • 200 g de dés d'ananas en boîte poids égoutté

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 623 kcal / 2605 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...