Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron confit
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ½ bouquet de cerfeuil frais, effeuillé
- 250 g de pois cassés
- 1000 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de volaille
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 989 kJ / 235 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Velouté de poireaux et pois cassés
4 godz. 15 min
Soupe de haricots blancs
20min
Soupe de pois cassés au lait de coco
30 min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Velouté de lentilles vertes à la feta
35min
Mouliné de lentilles corail à l'indienne
45 min
Soupe de lentilles aux blettes et au citron
50min
Velouté de haricots tarbais au chorizo
12h
Soupe danoise aux pois cassés
1 godz.
Soupe de pois cassés finlandaise
12h
Soupe de lentilles corail
40min
Velouté de pois cassés et speck croustillant
4 Std. 10 Min