Velouté de chou-fleur à la marocaine

Velouté de chou-fleur à la marocaine

2.6 128 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 2 échalotes pelées et en morceaux
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 tête de chou-fleur (env. 1 kg)
  • 2 c. à café de ras el-hanout et un peu pour la finition
  • 2 c. à café de cumin en poudre et un peu pour la finition
  • sel
  • poivre moulu
  • ½ c. à café de curcuma en poudre et un peu pour la finition
  • 1 grosse pomme de terre pelée et en dés
  • 600 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 464 kJ / 111 kcal
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...