Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de farine de châtaigne, réserver un peu de farine tamisée pour fariner le torchon
- 500 g d'eau
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1491.8 kJ / 353 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 977.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canistrelli
1h
Fiadone Corse
50min
Fiadone au citron
50min
Pissaladière classique
2 Std.
Flan à la farine de châtaigne
12h 50min
Oreillettes
3u. 40min
Focaccia aux olives
2 Std.
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 Std. 45 Min
Pompes à l'huile
3h
Aïoli traditionnel
10min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2 Std.
La socca
40min