Soupe rustique

Soupe rustique

4.5 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

  • 60 g d'orge perlé
  • 1900 g d'eau
  • 50 g de carotte
  • 50 g d'oignon
  • 50 g de fenouil
  • 30 g de branche de céleri
  • 100 g de lard fumé
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • 100 g de vin rouge
  • 400 g de légumes racines (au choix : persil-racine, panais, cerfeuil tubéreux, navet, rutabaga, pomme de terre…)
  • 3 gousses d'ail
  • 1 cube de bouillon de volaille
    1 cube de bouillon de légumes
  • 1 bouquet garni
  • 2 pincées de piment d'Espelette
  • du sel
  • du poivre moulu
  • huile d'olive parfumée, pour la finition
  • feuilles de coriandre fraîche (pousses), pour la finition
  • persil plat frais pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 205 kcal / 850 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...