Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olio extravergine di oliva q.b. per oliare
- 100 g di Emmental a pezzi
- 2 cipollotti a pezzi (30 g)
- 50 g di pomodori secchi a pezzi metà
- 4 uova
- 70 g di farina
- 200 g di latte
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 12 fette di prosciutto crudo
- ½ mazzetto di erba cipollina fresca, sminuzzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 760 kJ / 181 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone ricotta e tonno
45min
Sformatini di verdure
50min
Medaglioni alla pizzaiola
40 min
Polpettone in crumble fragrante
1h
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1h
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50 min.
Sformatini verdure e yogurt
40 min
Pomodori ripieni di ricotta e feta
50min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Polpettone croccante
1h
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10 min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min