![Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06CCC173-7EE7-483E-8F16-688C8B1D54AA/Derivates/94411AA2-379E-4169-8954-2A0DEBDE8A42.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olio extravergine di oliva q.b. per oliare
- 100 g di Emmental a pezzi
- 2 cipollotti a pezzi (30 g)
- 50 g di pomodori secchi a pezzi metà
- 4 uova
- 70 g di farina
- 200 g di latte
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 12 fette di prosciutto crudo
- ½ mazzetto di erba cipollina fresca, sminuzzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 760 kJ / 181 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes alle zucchine
1 Std. 15 Min
Girelle alle erbe con bresaola
8h
Involtini di prosciutto
35min
Ciambelline ai formaggi
30 Min
Frico con speck
50 Min
Medaglioni di vitello ai funghi
45min
Sformato di riso con brie e cotto
1h 30min
Palline al prosciutto
1h 30min
Sformatini verdure e yogurt
40 Min
Medaglioni alla pizzaiola
40 Min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.
Polpette alla mortadella
40 Min