![Riso integrale al pesto di rucola Riso integrale al pesto di rucola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33ebf203-a9e2-4836-b177-adb1f9066021/Derivates/f7b539c2-4182-4a80-a40a-e12baf201e96.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 50 g di rucola, lavata
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 30 g di pomodori secchi
- 1200 g di acqua
- 320 g di riso integrale
- 30 g di uvetta passa, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2820.4 kJ / 674.1 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 74.2 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50 dk
Insalata di farro con ravanelli e rucola
40 min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45 dk
Insalata di riso nero
1h
Insalata di riso rosso
1h
Riso integrale con spinaci (per 2 persone)
35 min
Insalata di riso integrale, tonno e zucchine
40 min
Risotto integrale ai profumi mediterranei
45 dk
Trionfo rosso agli aromi
1h
Riso basmati pesto e pomodorini secchi sott'olio
30 min
Farrotto integrale alle verdure
50 dk
Riso integrale con bietole
1j 15 menit