Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 50 g di rucola, lavata
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 30 g di pomodori secchi
- 1200 g di acqua
- 320 g di riso integrale
- 30 g di uvetta passa, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2820.4 kJ / 674.1 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 74.2 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 Min
Riso integrale con bietole
1h 15min
Risotto integrale ai profumi mediterranei
45 Min
Riso integrale al tonno e carciofi
40 Min
Riso basmati pesto e pomodorini secchi sott'olio
30 Min
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40 Min
Insalata di quinoa, zucchine e seitan in vasetto
45 Min
Quinoa alla caprese
30 Min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45 Min
Riso basmati e seitan con citronette al limone
40 Min
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50 Min
Riso basmati, fave e piselli
1 Std. 30 Min