Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di zucca e patate
- 500 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 200 g di polpa di zucca a dadini piccoli (1 cm)
- 150 g di patate, pelate e a dadini piccoli (1 cm)
- 100 g di cipolla in quarti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Salsiccia
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di salsiccia di maiale, senza pelle e sbriciolata
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) tagliata a zeste
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 699 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 godz. 20 min
Flan al salmone affumicato
45min
Crostini di pane di segale con mele e Montasio
30 Min
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1h
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min
Bicchierini capresi
30 Min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4 Std. 50 Min
Bicchierini prosciutto e piselli
35 Min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Bignè con tre mousse
2sa
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1 Std. 30 Min