![Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B57BFFC-4836-44F9-8FCA-2CBA681C70F0/Derivates/53DB96EA-DDA1-4035-8DD8-18D16F329561.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 arancia, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologica)
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologica)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a filetti (4 filetti da 150 g circa cadauno)
- 500 g di acqua
- 350 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 500 g di cavolo romano, le cimette
- 1 cucchiaini rasi di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sgombri all'agro
1hod. 45min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1hod.
Seppie in zimino
40min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1hod.
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min
Salmone e carciofi al Varoma
55min
Mousse di baccalà
45 Min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1hod. 10min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1hod. 10min
Baccalà alla veneziana con polenta
1hod. 45min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40min