Cytryny w syropie imbirowym

Cytryny w syropie imbirowym

4.9 2.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 słoiki

Składniki

  • 300 g cukru
  • 250 g wody
  • 80 - 90 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 3 - 4 cytryny ekologiczne, pokrojone w 3 mm plastry, bez pestek

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 419.5 kcal / 1755.3 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 0.3 g
Węglowodany 109.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 7.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...