Urządzenia i Akcesoria
Flaczki wołowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
30 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
500 g flaków wołowych gotowanych, krojonych
-
2000 g wody gorącej
-
250 g mięsa wołowego z kością, np. szpondru
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 - 3 ziarna ziela angielskiego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 łyżki zasmażki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.3 g
Kalorie
1111 kJ /
265 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Góralska kwaśnica
1 godz. 30 min
Zupa szczawiowa
35 min
Solanka z mięsem
2 godz.
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min