
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po cygańsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
-
120 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
150 g ketchupu
-
20 g ostrej musztardy
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¾ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
-
500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
232.2 kcal /
971.5 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
581.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska