Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po cygańsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120 g cebuli, przekrojonej na pół120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oleju rzepakowego40 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
-
120 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki120 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
150 g ketchupu
-
20 g ostrej musztardy
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¾ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
-
500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
581.5 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
971.5 kJ /
232.2 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Ryba po grecku
45 min