Modro kapusta

Modro kapusta

4.5 718 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 400 g czerwonej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 140 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 120 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki cukru
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 162.8 kcal / 681.3 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 572.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...