Urządzenia i Akcesoria
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
200 g herbatników bez cukru
-
90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
100 g wody
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 laska wanilii
-
100 g erytrytolu100 g ksylitolu
-
150 - 170 g dżemu bez dodatku cukru, dowolnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.8 g
Kalorie
1592.4 kJ /
380.6 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NATURALNIE SŁODKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 godz.
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 godz. 30 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Sernik jogurtowy
8 godz.