
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po kaszubsku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
oleju rzepakowego100 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego2
-
goździki2 - 3
-
koncentratu pomidorowego150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
-
miodu, płynnego1 - 2 łyżeczki
-
rodzynek30 - 50 g
-
białej gorczycy1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki500 - 600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262.7 kcal /
1098.9 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
117.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Ryba po grecku
45 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min