
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
Składniki
-
wody800 g
-
przepiórczych jajek16
-
cebuli przekrojonej na pół140 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma30 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
bułki tartej2 łyżki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczki
-
pieczarek300 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
koperek, świeży tylko liście, posiekany, ilość do podania
-
ziemniaki ugotowane, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min