Wersje kompatybilne
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wody
- 16 przepiórczych jajek
- 140 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
- 500 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g pieczarek
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- koperek, świeży, tylko liście, posiekany, ilość do podania
-
ziemniaki, ugotowane, ilość do podania
lub ryż, ugotowany, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2604.6 kJ / 622.5 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 48.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 549.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1h 20 min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 Std. 40 Min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1u. 50min
Gołąbki bez zawijania
1h 20 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1h 30min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1h 10 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1h 45 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2u. 25min
Gołąbki
1h 45 min
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1h