Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 8 jajek
- 35 g masła, pokrojonego na kawałki
- 35 g mąki pszennej
- 200 g mleka
- ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 25 - 30 g musztardy Dijon
- 15 g chrzanu, tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1233 kJ / 294 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kluski kładzione
15 Min
Kasza manna
15 Min
Lane kluski
25min
Szary sos polski
10 min
Groszek z jajkiem
1 godz.
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min
Sos jogurtowy
5 min
Ser do smarowania
1 godz.
Pyry z gzikiem
1 godz.
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min
Kluski scykane (hałuski)
45min