![Fritole veneziane Fritole veneziane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E537F074-94C8-43C4-950D-C9EC7970FB7F/Derivates/156c2b80-3b33-49e4-bf5b-dbf7cf73aa3b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di acqua
- 40 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro morbido
- 130 g di zucchero + q.b.
- 2 uova (circa 60 g l'una)
- 1 pizzico di sale
- 130 g di uvetta sultanina
- Rum q.b. per coprire l'uvetta
- 25 g di pinoli
- olio di semi di arachide q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 397 kJ / 95 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittelle di carnevale
2 godz. 35 min
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1 Std. 15 Min
Sarde in saor
24 Std. 30 Min
Frittelle all’uvetta
30 Min
Frittelle di mele e arancia
1 Std. 5 Min
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7 Std.
Pinza
50 Min
Castagnole (Cecamarini)
1 Std. 5 Min
Pinza triestina
6h
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 godz. 35 min
Strudel di mele
1 godz. 35 min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min