Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di acqua
- 40 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro morbido
- 130 g di zucchero + q.b.
- 2 uova (circa 60 g l'una)
- 1 pizzico di sale
- 130 g di uvetta sultanina
- Rum q.b. per coprire l'uvetta
- 25 g di pinoli
- olio di semi di arachide q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 397 kJ / 95 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7 Std.
Làciàditt (Frittelle dolci)
1h 40min
Frittelle di carnevale
2h 35 min
Torta Donizetti
1h
Frittelle di mele e arancia
1h 5min
Focaccia dolce
45min
Spongade della Val Camonica
5 Std.
Pinza triestina
6 Std.
Frittelle all’uvetta
30min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2h 30 min
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1h 30min
Strudel di mele
1h 35min