Fritole veneziane
TM5 TM6

Fritole veneziane

4.4 (16 ocen)

Składniki

  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
  • 300 g di acqua
  • 40 g di lievito di birra fresco
  • 500 g di farina tipo 0
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di burro morbido
  • 130 g di zucchero + q.b.
  • 2 uova (circa 60 g l'una)
  • 1 pizzico di sale
  • 130 g di uvetta sultanina
  • Rum q.b. per coprire l'uvetta
  • 25 g di pinoli
  • olio di semi di arachide q.b.

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
397 kJ / 95 kcal
Białko
1.2 g
Węglowodany
9.5 g
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy