Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro
- 250 g di panna (30-40% di grassi)
- 150 g di latte intero
- 150 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaio di mix di spezie per pan di zenzero
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 400 g di farina tipo 0
- 10 g di purea di pere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1865 kJ / 447 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Banana bread con semi di carrube
1h 45 min.
Apple pie
1h 20min
Crostata con curd al limone e té nero (vegan)
1h 30 min.
Confettura di kumquat e carambole
Brak ocen
Smoothie al melone (TM6)
Brak ocen
Pane per toast
16h
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30 min.
Crumble di mele e ciliegie
1h
Pane ai semi di girasole
22h
Corn bread (pane di mais)
1h 30 min.
Pane dolce al burro, cannella e noci pecan
3h 30 min.
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2h