Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di pan di Spagna in 6 dischi (Ø 8 cm altezza 1 cm circa)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 220 g di more fresche + q.b.
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 90 g di zucchero
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
- 100 g di yogurt bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1253.2 kJ / 299.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 39.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo mandorlato
8 Std. 20 Min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2 Std. 30 Min
Millefoglie alle arance
4 Std.
Cheesecake alle pesche con fiori eduli
5h
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 godz. 30 min
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23h
Dacquoise ai lamponi
3 godz.
Crostata con fragole e lamponi, crema pasticcera e crema diplomatica (senza glutine) di Damiano Carrara
3 godz. 30 min
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25h 20 min
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2 Std. 30 Min
Cheesecake ai lamponi
3 godz. 20 min