Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di pan di Spagna in 6 dischi (Ø 8 cm altezza 1 cm circa)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 220 g di more fresche + q.b.
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 90 g di zucchero
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
- 100 g di yogurt bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1253.2 kJ / 299.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 39.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Crema pasticcera
15 Min
Salsa alle fragole con mousse di crescenza
2 Std.
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 godz. 30 min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7h
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 Min
Cream tart a cuore (di LuCake)
10h 20 min
Cannolo siciliano scomposto
30min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Cheesecake ai lamponi
3 godz. 20 min