Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina tipo 00
- 125 g di burro a pezzi
- 10 g di sale
- 1 uovo
- 3 - 4 gocce di colorante alimentare arancione
- 2 - 3 gocce di colorante alimentare verde
Crema di zucca
- 500 g di acqua
- 500 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Croissant
7h 30min
Panettone gastronomico
26 Std.
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5 godz. 15 min
Daquoise ai pistacchi
1h
Pan di Spagna
1h
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Crêpes di carote con salsa al pomodoro
1h
Schiacciata con salmone affumicato e bacche di goji
2h 15min
Tortino allo zenzero con crumble al cacao
1h
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Crostata al cioccolato e caramello salato
3 godz. 15 min
Panettone gastronomico natalizio
7 godz.