Crostata di mais con crema al mascarpone (senza glutine)

Crostata di mais con crema al mascarpone (senza glutine)

3.8 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    110 g
  • di burro freddo , a tocchetti
    110 g
  • di farina di riso
    110 g
  • di farina di mais tipo fioretto
    100 g
  • tuorli
    2
  • di lievito in polvere per dolci (4 g)
    1 cucchiaino raso
  • di sale
    1 pizzico
Crema al mascarpone
  • albumi
    2
  • di succo di limone, spremuto fresco
    5 g
  • di mascarpone
    125 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    75 g
Terminare la preparazione
  • di lamponi freschi
    250 g
  • foglie di menta fresca, a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 253.7 kcal / 1061.3 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 25.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 110.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...