Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole

Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole

4.7 91 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Bavarese al cioccolato bianco
  • di panna (min. 30% di grassi)
    250 g
  • tuorli
    2
  • di zucchero
    30 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di latte intero a temperatura ambiente
    140 g
  • di cioccolato bianco a pezzetti
    130 g
  • di gelatina in fogli ammollata 10 minuti in acqua fredda e strizzata
    5 g
Coulis di fragole
  • di fragole a pezzi
    250 g
  • di zucchero
    100 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 399.1 kcal / 1670.1 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...