Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine
- 125 g de beurre
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre
- 700 g de myrtilles surgelées
- 1 c. à soupe de gelée de groseille ou d'autres petits fruits rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2819 kJ / 677 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Muffins aux myrtilles
45min
Tartelette à la rhubarbe
2 Std. 45 Min
Tarte abricot-framboise
1h 15 min
Tartelettes aux quetsches
45min
Muffins aux cerises
2 Std. 45 Min
Tarte aux myrtilles
2h 30 min
Tarte aux mirabelles
50min
Amandine aux abricots
1h 30min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Tarte à la rhubarbe
1h