Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La crème à l'orange
- le zeste d'une orange non traitée
- 75 g de sucre en poudre
- 230 g de jus d'orange fraîchement pressé (3 oranges env.)
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 25 g de fécule de maïs
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 30 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2122.4 kJ / 508.2 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Moelleux à la clémentine
50min
Cookies à l'orange confite
35min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Moelleux à la clémentine
1h 40min
Tartelette orange-pistache
1u.
Tarte aux noix
3h
Tarte crémeuse aux fraises
2u.
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1h 15min
Gratin de figues
25min
Gâteau basqu'ô fraises
1u. 45min
Cuajada aux abricots
50min
Tarte au citron de Menton
1h 15min