Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 90 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 110 g de cassonade
- 2 œufs
-
100
g de mélasse
lub 100 g de miel - 450 g de farine de blé
- 4 c. à café d'épices à pain d'épices
- 1 c. à café rase de bicarbonate de sodium
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 350 kJ / 83 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2 godz. 35 min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Bredele à la cannelle
1h
Bredele à la noisette
1h
Spritzbredele
25min
Biscuits pain d'épices
45min
Escargots aux figues confites
7 godz. 50 min
Bredele
12h 45min
Truffes au thé de Noël
3 Std. 25 Min
Petits biscuits aux agrumes
1 Std. 40 Min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min