![Stracciatella alla romana Stracciatella alla romana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F335099A-260C-4E4B-A0F5-CFCD01C3654A/Derivates/914EE4B1-7BB7-45B2-B666-B5E59D5F9570.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di pecorino Romano a pezzi
- 30 g di semolino di grano
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1000 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa
lub 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli cannellini
40min
Salsiccia in umido con lenticchie
55 Min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40min
Zuppa imperiale
1j
Pasta e fagioli
50min
Pastaragia
25 menit
Zuppa di latte
30min
Polenta con funghi e salsiccia
1 Std. 30 Min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30min
Minestra di pane e lenticchie
55 Min
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40min
Passatelli
45min