Stracciatella alla romana

Stracciatella alla romana

2.9 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 60 g di pecorino Romano a pezzi
  • 30 g di semolino di grano
  • 3 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa
    1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 144 kcal / 602 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 5.8 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...